Valitse sivu

eControllers Oy:n liittyminen Aallon Groupiin teki Markku Murajasta listayhtiön osakkaan

11.08.2020 | Aallon uratarinat

Pitkään omaa tilitoimistoaan kannattavasti johtanut Markku Muraja haki vaihtelua ja uusia haasteita tilitoimistoyrittäjän arkeen. Kun mahdollisuus vastikään listautuneeseen Aallon Groupiin liittymisestä esitettiin, nousi se nopeasti houkuttelevuudeltaan muiden tarjolla olleiden vaihtoehtojen yli.

Ennen Aallon Groupiin liittymistä, pitkän yrittäjäuran tehnyt Markku Muraja perusti oman tilitoimiston eControllers Oy:n vuonna 1997. ”Toimin tuohon aikaan talouspäällikön tehtävissä työsuhteessa. Yrittäjäurani alkoi oikeastaan päätöksestä ulkoistaa itseni ja tarjota palveluita oman yritykseni kautta. Vähitellen asiakkaita alkoi kertyä myös muualta. Vuosien aikana laajensin toimintaa myös yrityskauppoja tekemällä”, kertaa Muraja.

Yritysjärjestelyllä osakkaaksi ja oman tiimin vetäjäksi Aallon Groupiin

Loppuvuodesta 2019 Murajan eControllers Oy liittyi Aallon Groupiin. Nyt Muraja työskentelee Aallon Groupin Helsingin alueyhtiössä asiakaspalvelupäällikkönä ja vetää eControllers Oy:n henkilöstöstä koostettua ja toimivaksi havaittua asiantuntijatiimiä.

Vuosien työ yrittäjänä oli tehnyt eControllers Oy:stä kannattavan ja tehokkaan yhtiön. ”Yhtiöni oli hyvässä kunnossa yritysjärjestelyiden näkökulmasta. Minulla oli erinomainen henkilöstö, kannattavuus oli hyvällä tasolla eikä yhtiöllä ollut velkaa. Myös aloite keskusteluille tuli Aallon Groupista ennestään tuntemani henkilön kautta, jolloin neuvottelut olivat siinäkin mielessä helppo aloittaa”, Muraja toteaa.

Aloite yrityskauppojen neuvotteluun Aallon Groupin kanssa osui myös hyvään ajankohtaan, sillä Muraja oli jo jonkin aikaa ehtinyt harkita erilaisia mahdollisuuksia oman yrityksen tulevaisuuden suhteen. ”Olin miettinyt ja valmistellutkin erilaisia vaihtoehtoja jo muutamien vuosien ajan. Konkretiaakin suunnitelmissa oli, sillä olin jo saanut joitakin ihan hyviä ostotarjouksia, mutta olin kuitenkin jäänyt etsimään itselleni parhaiten sopivaa kokonaisuutta”, kertaa Muraja.

Vaihtelu ja aivan uudenlainen ympäristö auttoivat valitsemaan Aallon Groupin seuraavaksi askeleeksi

Yrittäjähenkinen kulttuuri ja uuden juuri listatun yhtiön tuomat kiinnostavat mahdollisuudet nostivat Aallon Groupin tarjouksen muiden vaihtoehtojen edelle. ”Olin pisteessä, jossa minun oli aika hakea vaihtelua ja mielessäni pyöri halu päästä toimimaan myös aivan uudenlaisessa ympäristössä. Liittyminen Aallon Groupiin yrityksen alkuvaiheessa tuntui myös mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Oikeastaan jo ensimmäisen tapaamisemme jälkeen minulle tuli sellainen tuntuma, että tämä voisi olla minulle sopivin tapa jatkaa toimintaa. Tämä ensivaikutelmani näyttää osoittautuneen oikeaksi”, naurahtaa Muraja.

Yrityskauppa solmittiin 27.9.2019 ja kauppahinta maksettiin kokonaisuudessaan Aallon Group Oyj:n osakkeilla. Yrittäjästä Aallon Groupin omistajaksi ja oman tiimin vetäjäksi siirtyminen ei ole juurikaan vaikuttanut Murajan arkiseen tekemiseen. ”Aallon Groupin kanssa samanhenkiseen kasvolliseen palvelutapaan aikaisemminkin panostaneena toimijana en näe itse asiakastyön juurikaan muuttuneen. Aallon Groupissa on myös myönteinen ja yrittäjähenkinen ilmapiiri, mikä on hienoa. Itsekin vahvan yrittäjähenkisenä tunnen oloni kotoisaksi täällä. Jos jotain eroavaisuutta pitäisi väkisin nostaa, niin yrittäjänä toimiessa olin tietysti vastuussa vain itselleni ja nyt olen osa suurempaa asiakaspalvelupäälliköiden joukkoa”, pohtii Muraja.

Vaikka työskentelyssä moni asia on säilynyt muuttumattomana, Murajalle Aallon Group on tarjonnut myös uudenlaisia näkökulmia tilitoimistotyöskentelyyn. Lisäksi konsernin toimintaan osallistuminen kutkuttaa kokeneen yrittäjän mielenkiintoa: ”On ollut kiinnostavaa päästä näkemään ja työskentelemään osana merkittävästi suurempaa kokonaisuutta, jossa palvelutuotantoon on käytettävissä hyvin erilaisia resursseja. Vaikka Aallon Group on muodostunut pitkään toimineista ja maineikkaista tilitoimistoista, on se kuitenkin nyt hakemassa uutta paikkaansa valtakunnallisena toimijana. Tämä on sellaista kehitystä, johon on ollut innostavaa päästä mukaan.

Liittyminen osaksi suurempaa kokonaisuutta on ollut kokonaisuudessaan positiivinen kokemus

Murajan mukaan myös asiakkaat ja henkilöstö ovat ottaneet muutoksen pääasiallisesti positiivisesti vastaan: ”Muutimme hyvin pian yrityskaupan jälkeen Pasilaan Aallon Helsingin tiloihin. Henkilökunta näyttää sopeutuneen hyvin uuteen ympäristöömme, vaikka muutto ja yhteiseen toimistotekniikkaan siirtyminen luonnollisesti hiukan aiheuttikin ylimääräistä työtä. Asiakkaat ovat myös ottaneet muutoksen hyvin vastaan”.

Aallon Groupin omistajana Murajalla on selkeät odotukset tulevaisuudelle. ”Osakkaana odotan tietysti, että yhtiö pystyy kasvamaan kannattavasti asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja hyvään vauhtiinhan tässä on jo päästy”, toteaa Muraja tyytyväisenä.

Kiinnostavatko taloushallinnon polttavat aiheet?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat jatkossa koonnin tämänkaltaisista artikkeleistamme sekä tiedon taloushallinnon keskeisistä ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.

Taloushallinnon aiheita käsitteleviä asiantuntija-artikkeleitamme tuottavat muun muassa talouden, juridiikan ja verotuksen erikoisasiantuntijamme.

  • Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä. Voit perua uutiskirjetilauksesi helposti milloin vain.